Category
Portret

Mr. Jacobs

Olieverf op linnen

70x90cm

Genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs 2023

Prive collectie

Toen Siem Jacobs onze Kunstwerkplaats Möllerwerf te Hengelo binnenliep, werd ik evenzo getroffen. Zijn elegante tred dat deed denken aan een danser. Zijn serene uitstraling. Het kleurrijke blousejasje, de juwelen. Hij leek net uit een 19e eeuwse roman te wandelen. Maar wel op knalrode sneakers. Hij bleek een welbespraakte, beleefde jongeman te zijn en gelukkig ook enthousiast toen ik hem vroeg voor mij te poseren.

Ik koos er voor hem in zijn eigen huis te schilderen. Ik schilderde hem in een losse stijl, deels Alla Prima, als compliment naar zijn flamboyante kleding en als contrast met zijn stille aandachtige houding. Ik hoopte iets van zijn innemende persoonlijkheid over te kunnen brengen aan de kijker. Alsof je zelf bij hem in de kamer zit en met hem in gesprek bent.

 

 

2 Reactie's
 • Carla Leferink- Vermeulen
  Geplaatst op 21:16h, 11 december Beantwoorden

  Beste Renske, van harte gefeliciteerd met het prachtige portret van Johanna Verstegen. Veel succes bij de nominatie met het portret van de fascinerende jongeman Jacobs. Ik ben zeer onder de indruk. Hartelijke groeten, . Carla Leferink

  • Renske
   Geplaatst op 21:22h, 11 december Beantwoorden

   Dag Carla,
   Dank je wel voor je felicitatie en compliment!
   De portretprijs is al uitgereikt, eerder dit jaar. Het schilderij van Mr. Jacobs won niet, maar stond wel op de shortlist en werd geëxposeerd.Van mei tot augustus dacht ik.
   Dat had ik in het interview op 1twente niet zo duidelijk gezegd.
   Hartelijk dank voor je reactie en hartelijke groet,
   Renske

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.