Expositie DUISTERNIS

OPENING 20 OKTOBER 19.30
U bent van harte uitgenodigd

Duisternis


Collectief ‘Ruimte voor Kunst’ presenteert de tentoonstelling ‘Duisternis’ met werk van Renske Schilt, Metin Yirtici, Michael Stockfish en Judith Schepers.

De expositie bestaat uit foto’s, schilderijen en installaties waarin de kunstenaars het thema ‘Duisternis’ op hun eigen manier proberen te vangen. Ook is er een ‘wonderkabinet’ met voorwerpen uit de collectie van Museum Hengelo te bezichtigen.


Daarnaast kun je losgaan op de opening tijdens een live show van |Grens|, luisteren naar donkere verhalen van Abe de Verteller en genieten van de moderne dansperformance van Persijn Oesterholt. Tenslotte kun je ook zelf deelnemen tijdens een workshop en open podium ‘Spoken Word’ onder leiding van Mette Hoekstra.

Programma en info: www.ruimtevoorkunst.nu

Kunstwerkplaats De Möllerwerf, Hengelo

21 okt – 5 nov vrij-zo 12.00-17:00 of op afspraak.

Het thema duisternis gaf mij eerst wat hoofdbrekens. Ik beschouw mezelf vooral een schilder van licht, schoonheid, het realisme. Ik had kunnen kiezen voor nocturnes, zwarte voorwerpen of dode dieren. Maar het gaf me de kans mijn liefde voor verhalen met mijn schilderkunst te verbinden. In de tentoonstelling toon ik 5 nieuwe werken geïnspireerd door mythen, gedichten en muziek die het thema duisternis en de menselijke psyche verhalen.

Verhalen die gaan over transformatie naar duisternis of van duisternis naar licht. Zoals het verhaal over La Loba en Medusa. Verlies, rouw en het hervinden van kracht zijn thema’s hierin.  De beelden op de schilderijen lijken op het randje van licht en duister te balanceren. Is er hoop of toch een duik in de duisternis?

In de tentoonstelling zullen de schilderijen in samenhang met de verhalen gepresenteerd worden. Bezoekers kunnen luisteren naar de verhalen tijdens het bekijken van de schilderijen middels een QRcode en koptelefoon

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.