zf7yYnh (1)

In mijn werk laat ik mij inspireren door de esthetiek van het klassiek realisme waarin ‘schoonheid’ het hoogste motief is. Die schoonheid zit niet zozeer in de onderwerpen, maar in het totale beeld van het schilderij of tekening.  Toch word ik voornamelijk geïnspireerd door onderwerpen die me treffen in hun schoonheid. Door het licht wat er op valt, een ritme of lijn in landschap of bloemstuk, een blik of houding die een persoon heeft.

Schilderen en tekenen zie ik als visuele poëzie, waarin elk element, kleur, vorm, lijn, een beeldtaal vormt die samen een beeldgedicht vormen.

Ik hou van portretten schilderen. De mens fascineert me, als pure vorm maar ook als wezen en zeker op momenten dat iemand los van sociale interactie even ‘zichzelf’ laat zien.  Op verfijnde wijze en gebruik makend van een mengeling van klassieke gelaagde  en directe schildertechnieken, geef ik de kijker een intieme blik op de geportretteerde.

Naast het portretschilderen zijn het schilderen en tekenen van landschappen en bloemen een grote nieuwe passie. Hierin experimenteert ik met een vrijere penseelstreek, tekening en motief.

2022- Expositie Ruimte voor Kunst- De Natuur Kunstwerkplaats Möllerwerf Hengelo

2022- Expositie Looking Good Ruurlo Mei

2022 – Expositie Kunstwerkplaats Möllerwerf  april

2021- Genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs- Expositie Slot Zeist

2021- Expositie ‘Onder de Aandacht’ van KunstNonStop Hengelo